Næringsliv

Fikk sparken etter CV-juks i Yahoo!

I januar 2012 ble 55 år gamle Scott Thompson ansatt som sjef i nettgiganten Yahoo! Fire måneder senere måtte han gå.

Scott Thompson. Foto: Paul Sakuma / Ap

Scott Thompson. Foto: Paul Sakuma / Ap

Artikkel av: Stein Ove Haugen
20. november 2015 - 09.16

Scott Thompsom måtte gå etter at det ble avslørt at han feilaktig hadde oppgitt i sin CV at han hadde en Bachelorgrad både i Accounting (regnskap) og Computer Science (informatikk) fra Stonehill College, mens han i virkeligheten bare hadde en Bachelor i Accounting.

Dette var en stor nyhet i USA i mai 2012 og det hele er gjengitt i hans biografi på Wikipedia.

Investor sendte brev til styretYahoo! ansatte Thompson som konsernsjef i januar 2012. Den 3. mai 2012, sendte da aktivist investor og adm. dir. i Third Point LLC, Dan Loeb, et brev til Yahoos styre og offentligjorde innholdet i brevet i en pressemelding .

I brevet ble det sitert en opplysning fra Yahoo! til Det amerikanske finanstilsynet om at Thompson hadde en Bachelorgrad i Accounting og Computer Science fra Stonehill College, men at Loeb hadde grunn til å tro at han bare hadde Bachelorgraden i regnskap.

Les også: Juks i 30 prosent av alle CVer

Loeb spurte i brevet og pressemeldingen også om Thompson hadde pyntet på sine akademiske vitnemål og om styret hadde unnlatt å utøve sin mest grunnleggende plikt da det ansatte ham som adm. dir.

Styret tok ansvar og 13. mai 2012 sendte Yahoo! ut en pressemelding om at Thompson ikke lenger var ansatte i selskapet, og midlertidig ville bli erstattet midlertidig av den globale medisjefen Ross Levinsohn.

Solid fallskjermDa Thompson ble i Yahoo! fire måneder tidligere ble det oppgitt at han hadde en årslønn på 26 millioner dollar.

Thompsons samlede kompensasjon for sine 130-dager i Yahoo! skal ifølge Wikipedia ha vært på minst 7,3 millioner dollar, tilsvarende nær 65 millioner kroner til dagens valutakurs.

Før Thompson begynte i Yahoo! var han sjef i PayPal, hvor han også hadde vært IT-direktør. I dag er han sjef i ShopRunner.