Næringsliv

Milliardær: - For meg er dette stort

Seriegründer Bjarne Skeie lanserer nå veksthus for oppsagte offshoreansatte.

Bjarne Skeie - Foto: Finansavisen

Bjarne Skeie - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. november 2015 - 12.39

Med bibelske overtoner går seriegründer Bjarne Skeie sammen med konkurrenter, banker og politikere i Kristiansand-regionen for å få sparkede offshoreansatte til å realisere nye ideer, skriver Dagens Næringsliv.

Milliardærens nye idé er et veksthus for uttesting og realisering av gode ideer i de tomme lokalene på industriområdet Lumber. I første omgang dreier det seg om 40 kontorplasser.

- De store selskapene tenker mest på bunnlinjen, og jeg mener det er viktig å finne plass til disse menneskene som nå mister jobbene sine; et ubyråkratisk opplegg der de kan få lufte tanker og ideer og kanskje skape fremtidens arbeidsplasser, sier Skeie til avisen.

National Oilwell Varco (Nov) er en av støttespillerne, sammen med blant andre konkurrentene MH Wirth og Cameron.

- I Bibelen står det at i begynnelsen var alt øde og tomt – akkurat som her. Nå skal vi kanskje ikke trekke sammenligningen for langt. Men det er jo samtidig nettopp det vi håper Bjarne Skeie og resten av støttespillerne skal få til her også; å fylle lokalene med mennesker med spennende tanker og ideer, sier direktør i Nov, Dag Nordbø, som også er teolog og tidligere domprost.

Tanken er at alle som har en idé skal få muligheten til å få testet den ut. De som kommer gjennom nåløyet og får gratis kontorplass, skal også inspireres til å etablere egne bedrifter.

- Jeg synes det er veldig moro å se at alle de store konkurrentene blir med på spleiselaget. For meg er dette stort, sier Skeie til DN.