Næringsliv

Stanser innkreving av tilleggsskatt

Siv Jensen skal nå la folk slippe å betale tilleggsskatt før klagebehandling eller søksmål er avsluttet.

Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. desember 2015 - 07.44

Finansminister Siv Jensen vil gjøre livet lettere for folk som har fått en ekstra skatteregning de protesterer på. Nå slipper de å betale baksmellen før skattekrangelen er avgjort, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har sanert 60 forskrifter og erstattet dem med én. Det viktigste forslaget er at Skatteetaten ikke skal kreve inn tilleggsskatt før klagebehandling eller søksmål er avsluttet. Det innfører vi med øyeblikkelig virkning, sier finansminister Siv Jensen til avisen.

Styreleder og aksjonær Gert Munthe i oppkjøpsfondet Herkules fikk selv medhold i Høyesterett i at han ble urimelig behandlet av Skatteetaten, og er svært positiv til at Regjeringen nå forbyr «den meningsløse oppførselen til Skatteetaten».

Sommeren 2012 fikk nemlig Munthe og de 39 andre partnerne en regning på 308 millioner kroner i skatt og straffeskatt. Betalingsfristen var på to uker.

- Det knaket ganske godt i sammenføyningene i systemet for å skaffe de pengene. Jeg vet ikke om du har 308 millioner kroner liggende i skuffen, sa Munthe til avisen for et par uker siden.

- Uansett hvor mye ressurser enkeltpersoner har, så blir de små i møte med Skatteetaten. Dette burde vært gjort før, men det har vært et svært omfattende arbeid. Det var viktig å systematisk rydde opp i jungelen av forskrifter, sier Jensen til DN.