Næringsliv

Vill vest i aksjemarkedet – priser Morgan Kane til 1,1 milliarder kroner

- Jeg tror vi har muligheten til å bli et milliardselskap i dollar, kanskje allerede etter ett år, sier Tasmin Lucia-Khan.

Tashmin Lucia-Khan. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix.

Tashmin Lucia-Khan. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. januar 2016 - 11.04

Morgan Kane har inntatt Oslo Børs via film- og underholdningsselskapet WR Entertainment (WRE). Finansavisen kan fortelle at Ryan Wiiks Morgan Kane-prosjekt har syltynn balanse, men handles på Oslo Børs’ nye markedsplass til en prising på utrolige 1,1 milliarder kroner.

Tasmin Lucia-Khan, tidligere nyhetsanker på BBC og nå WRE-sjef, håper norske investorer vil sikre seg en flik av glamouren i Hollywood.

Les også: 73 år gamle Lars har tjent 500 millioner på én matbutikk

- Oljeprisen faller som en sten, jeg er sikker på at det finnes norske Morgan Kane-tilhengere eller investorer som ønsker å ta del i dette prosjektet. Kanskje finnes det en Morgan Kane-fan som kan tenke seg å investere 20.000 dollar av sparepengene i selskapet? sier Lucia-Khan til Finansavisen.

Onsdag var selskapet ett av syv selskaper som debuterte på den nye markedsplassen Merkur Market. I forkant av Merkur-noteringen har WRE gjennomført en aksjeutvidelse på 50 prosent.

Regnskapet til WR Entertainment er alt annet enn solid. Selskapet hadde i fjorårets 11 første måneder inntekter fra boksalg på 26.000 dollar mens underskuddet var på 414.000 dollar i fjor.

Her kan vi også lese at det er skutt inn fire millioner dollar i egenkapital i WR Entertainment, hvilket tilsvarer knappe 35 millioner kroner. Ifølge Finansavisen er pengene nå brukt opp.

Les også: Marte og faren tjente 100 millioner på å kjøpe 145 leiligheter i Hemsedal

I presentasjonsmaterialet heter det blant annet at selskapets hovedscenario de kommende årene er på tre Morgan Kane-filmer med samlede billettinntekter på 170 millioner dollar, eller 1,5 milliarder kroner. Salg av e-bøkene basert på Morgan Kane, er en annen inntektskilde selskapet håper på.

- Jeg tror vi har muligheten til å bli et milliardselskap i dollar, kanskje allerede etter ett år, sier Lucia-Kahn til Finansavisen.