Næringsliv

OneCoin har vervet 1.374.742?

OneCoin-pyramiden skal allerede ha over 1,3 millioner medlemmer. Er det mulig?

Faksimile fra nettsiden til OneCoin

Artikkel av: Stein Ove Haugen
16. februar 2016 - 17.29

Pr. 7. februar hadde totalt 1.219.697 latt seg verve i OneCoin-pyramiden, skal vi tro et internt dokument i OneCoin. Men nå skal det offisielle tallet være 1.374.742. Det er i så fall 155.045 flere en for bare noen dager siden.

Kina hadde den 7. februar tilsynelatende desidert flest medlemmer, med 719.049 mens det for eksempel var 37.740 svensker og bare 5.312 nordmenn. Men de tallene kan altså ha økt kraftig de siste 9 dagene, skal vi tro de nye tallene.

Nå griper imidlertid både Lotteriinspektionen i Sverige og det norske Lotteri- og stiftelsestilsynet inn.

Lotterinspektionen har allerede anmeldt OneCoint til polititet i Sverige, for mistanke om brudd på lotteriloven, mens seniorrådgiver Rune Timberlid i Lotteri- og stiftelsestilsynet, ifølge Finansavisen, sier at de kommer til å se nærmere på konseptet.

Hos OneCoin svarer de tilsynelatende alle som kommer med spørsmål som om de er medlemmer - oss også, selv om vi opplyser at vi er redaktør i Hegnar.no.

På spørsmål om de har noen kommentarer til politianmeldelsen i Sverige er svaret, etter litt frem og tilbake, og etter at vi nok en gang har opplyst om at vi ikke er medlem, som følger:

Dear Member,
Thank you for your inquiry.
Please read the following letter from our Legal department :
Dear Member, thank you very much for your enquiry. In relation to your questions, please be informed about the following:

ONECOIN is not and cannot be considered as a Ponzi scheme because of several essential points of the business clearly distinguishing our business model from the ponzi schemes, explained in details in the Legal Opinions, uploaded on our webpage, in accordance to several of the most strict legislative systems, including Germany. Please be informed that the company is preparing and soon will upload Legal Opinions for all countries of operation, clarifying questions like yours.;
In conclusion, please be advised that we strongly advise our clients to verify and seek information about the company via it’s official communication channels, but not to rely on non-reliable and official sources of information.

Altså: Er du medlem i OneCoin - ikke stol på upålitelige og offisielle kilder.

Hegnar.no har fulgt opp med spørsmål om de mener Lotteriinspektionen i Sverige er en kilde man ikke kan stole på. Foreløpig har vi ikke fått svar på den henvendelsen.

Les også: Pyramidetullinger lokkes med milliongevinster