Næringsliv

Stordalen solgte seg ned

Superlønnsomt på Hafjell

Hafjell alpinsenter klarte 27 millioner kroner i driftsresultat av en omsetning på 100 millioner i fjor. Alpinco er i ferd med å få fart på skiene.

Hafjell. Foto: Roger Hjelmstadstuen.

Foto: NTB scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
6. februar 2016 - 12.39

- Vi skal klare like mye i overskudd om et par år, som vi hadde i underskudd for et par år siden, sier styreleder Thorvald Sverdrup i Alpinco til Finansavisen.

Den tidligere sjefen for Skistar er naturlig nok på vei ut av en gondol i sveitsiske Laax hvor han også er styreleder. Det har falt 30 centimeter nysnø, og nå planlegger han tre turer før neste møte.

Målet er altså å gå fra 20 millioner kroner i minus, til 20 i pluss.

I regnskapsåret 2015, som ble avsluttet 30. april, endte driftsresultatet på drøye 5 millioner kroner. En forbedring på 20 millioner kroner fra året før. Det selges flere skikort, gjestene blir lenger og de varme sengene fylles opp i større grad enn tidligere. Alle destinasjonene har meldt om rekordbestillinger før årets sesong, og Hafjell/Kvitfjell er intet unntak. Sverdrup er like fullt hemmelighetsfull når det kommer til resultatene for 2016.

- Vi skal klare en hyggelig vekst. Vi får hjelp av kronekursen, men vi får mest hjelp fra salg og booking, sier han til Finansavisen.

Nye oppkjøp

I fjor vår ble det kjent at Petter Stordalen og Anders Buchardt solgte seg ned i Alpinco. Staten, ved Investinor, økte sin eierandel fra 34 til 49 prosent. Duoen fikk 42 millioner kroner for aksjene de solgte, men mye tyder på at det var litt tidlig å selge seg ut. De sitter fortsatt med 14 prosent av selskapet. Det resterende eies av DNB og Bjørn Borgen.

- De så kanskje ikke den utviklingen som materialiserte seg når de gikk ut, mener Sverdrup overfor Finansavisen.

Stordalen og Buchardt hadde store planer da de gikk inn i Alpinco. Planen var å kjøpe flere destinasjoner, men dit kom de aldri. Nå tror Sverdrup at oppkjøp kan stå på agendaen om litt tid.

- Vi skal vokse organisk gjennom utviklingen av nye områder på toppen av Hafjell. Det vil også overraske meg om vi ikke er i gang med et nytt sted utenfor Hafjell og Kvitfjell om et par år, sier Sverdrup til avisen.

Les mer i lørdagens utgave av Finansavisen!