Næringsliv

Fellesforbundet bryter forhandlingene

Det er brudd i forhandlingene for frontfagsoppgjøret.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

15. mars 2016 - 14.15

Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier at partene er nødt til å ha hjelp av riksmekleren for å komme videre.

– Vi har forhandlet i en uke og så langt har det skjedd for lite i forhold til de kravene vi har stilt. Industrioverenskomsten er frontfag, og vi trenger riksmeklerens hjelp for å få framdrift, sier Eggum.

Han sier at ingen krav er blitt imøtekommet så langt:

– Vi har hatt en oppsummering i egen delegasjon og satt status for forhandlingene så langt. Ingen krav er imøtekommet. Skal vi komme i mål var det bred enighet i delegasjonen om at vi må inn i en meklingsfase, sier Eggum.

Fellesforbundets leder og administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil møte riksmekleren i løpet av tirsdag ettermiddag. (©NTB)

Parat har også brutt

I likhet med Fellesforbundet har også Parat brutt forhandlingene med Norsk Industri, og Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune rir prinsipper istedenfor å finne løsninger.

– Det ser ut som om vi har en felles forståelse av virkeligheten, men vi er ikke er enige om hva dette betyr økonomisk for våre medlemmer. Vi er heller ikke enige om spørsmål knyttet til tjenestepensjon, selv ikke når det gjelder krav som ikke medfører nye kostnader for arbeidsgiver, sier Aune ifølge en pressemelding fra Parat.

Norsk Industri er ifølge Aune kun opptatt av ensidig å kunne diktere fremtidige pensjonsvilkår.

- Norske arbeidstakere tar i dag all risiko knyttet til innskuddspensjon, allikevel nekter arbeidsgiversiden å gi oss noen som helst innflytelse på forvaltningen av våre egen pensjonssparing. Dette er helt uakseptabelt og vi forventer en helt annen forhandlingsvilje når Riksmekleren nå kommer på banen, sier Aune.