Næringsliv

Professor bekymret for Kina

Analytikere har kuttet Kinas utsikter til negative.

Foto: AP.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
2. mars 2016 - 15.51

Tidligere i dag meldte flere medier at kredittanalytikerne i Moody's har kuttet Kinas utsikter til negative, mens vurderingen Aa3 - såkalt «high grade» - fastholdes.

- Aa3 er fortsatt respektabelt, men rapporten fra Moody's trekker frem den trege iverksettelsen av høyst nødvendige reformer. Ropene etter raskere og dypere reformer blir høyere, sier Kamel Mellahi, professor i strategisk ledelse ved Warwick Business School i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.

Mellahi forsker på næringslivet i Kina.

- Bekymringene dreier seg for det meste om tempoet i reformene heller enn retningen, samt at de ikke rekker langt nok. Det å ta for seg de underliggende årsakene til at landets utenlandske reserver eroderer som følge av en økende kapitalflukt, samt å løse myndighetenes gjeldsproblem, vil bli en smertefull og langdryg prosess.

- Det finnes ingen raske og lette løsninger på så komplekse problemer, fortsetter professoren.