Næringsliv

Hofseth BioCare fikk prestisjepris

Lakseprotein fra børsnotert selskap vant internasjonal helsekostpris.

Lakseproteinet ProGo fra Hofseth BioCare. Foto: Selskapet

Artikkel av: Øystein Byberg
13. mai 2016 - 14.57

Lakseproteinet ProGo fra Hofseth BioCare har vunnet den europeiske helsekostprisen «Årets ingrediens» innen kategorien vektkontroll. Prisen ble delt ut under bransjetreffet Nutraingridients awards i Genève i Sveits, opplyser selskapet, som er notert på Oslo Axess, i en pressemelding. 

- Vi er stolte og glade for å ha fått dette kvalitetsstempelet. Prisen henger svært høyt i ernæringsbransjen, og vil gi produktet drahjelp i det internasjonale markedet. I begrunnelsen trakk dommerne frem bærekraftig produksjon, veldokumenterte effekter og et stort fremtidig markedspotensial, sier Kai Morten Thuen, markedssjef i Hofseth BioCare.

Prisen er organisert av nettstedet nutraIngredients.com, som ifølge Hofseth BioCare er verdensledende innen produktinformasjon om kosttilskudd og ernæring. Dommerpanelet for prisen består av uavhengige bransjeeksperter innen mat- og ernæringsindustrien fra hele Europa. 

Produkter for vektkontroll er et sterkt voksende marked. Globalt er det 1,2 milliarder overvektige og 250 millioner som er sykelig overvektige. 

- I en jungel av mer eller mindre seriøse produkter innen kosthold og ernæring er det viktig for oss å få anerkjennelse for seriøs og vitenskapelig produktutvikling. Nå bekrefter uavhengige eksperter at ProGo påvirker forbrenningen og fører til vektreduksjon. Studier har for eksempel vist at å spise 16 gram ProGo i seks uker fører til seks prosent reduksjon i BMI, sier Thuen.