Næringsliv

Snorre eier 50.000 parkeringsplasser - tjente 276 millioner

Snorre Bentsen har lov til å trekke på smilebåndet.

Snorre Bentsen. Foto: Eivind Yggeseth.

Artikkel av: Stian Jacobsen / Redaksjonen
1. juni 2016 - 10.34

Snorre Bentsen er av Kapital verdsatt til 2,2 milliarder kroner. I fjor hadde mannen som driver over 50.000 parkeringsplasser sitt beste år siden han solgte Europark i 1999.

Ifølge Finansavisen satt han igjen med et overskudd på 269,5 millioner kroner etter skatt av en omsetning på 684,9 millioner kroner.

- Vi har hatt god vekst i parkeringsinntektene både i Norge og i utlandet. Dessuten har vi hatt en økning i finansinntektene, sier adm. direktør Per Kristian Spone i Bentsens investeringsselskap, Indigo Invest, til Finansavisen.

Les også: Styrtrik hotellarving kjøper ut naboer i Holmenkollen

Den største delen av overskuddet kom likevel fra et eiendomssalg.

Resultatene kunne imidlertid vært mye høyere. Bentsen sitter nemlig med store aksjeposter i Pareto Bank og B2 Holding. Etter eventyrlig kursutvikling sitter Bentsen her med urealiserte gevinster på nesten 150 millioner kroner fordelt på 50 millioner på Pareto Bank og resten på B2 Holding.

- Parkeringsinntektene økte nesten ti prosent. Vi har brukt mye tid på å lage nye parkeringstekniske løsninger for å gjøre alt sømløst slik at man registreres av et kamera når man kjører inn på en parkeringsplass og belastes automatisk når man kjører ut, akkurat slik det fungerer hos Fjellinjen. Vi har 15 slike anlegg og signert kontrakter slik at vi skal være oppe i 20 ved utgangen av året. Dette vil fjerne alt det negative knyttet til bøter, sier Spone til Finansavisen.

Utviklingen koster imidlertid, så selv om marginene på parkering er de samme som tidligere, er inntjeningen lavere som følge av investeringene i betalingsteknologien. Det som veier opp er økte utbytter fra ulike investeringer og renteinntekter fra obligasjoner.

- I år går parkeringsvirksomheten noe bedre enn i fjor. Innen eiendom er vi fullt utleid, men vi er samtidig veldig likvide og har god løfteevne. Vi ser etter gode muligheter innen parkering. Vi skal også kjøpe mer eiendom, avslutter Spone.