Næringsliv

Brasil gir Facebook 11,6 millioner dollar i bot

Facebooks Brasil-kontor er bøtelagt for å nekte å utlevere brukerdata fra meldingstjenesten WhatsApp til en politietterforskning av en kriminalsak.

Artikkel av: NTB
28. juli 2016 - 07.11

– Facebook Brasil har vist enorm mangel på respekt for brasilianske institusjoner, uttaler påtalemyndigheten i Brasil.

Brasilianske myndigheter har gjentatte ganger stengt WhatsApp, som eies av Facebook, i striden om tilgang til brukerdata. Mens myndighetene insisterer på at de er avhengig av å kunne overvåke kommunikasjon mellom kriminelle, mener Facebook at de har plikt til å ivareta personvernet til deres brukere og argumenterer for fri kommunikasjon.

I forrige uke ble tolv personer arrestert for meldinger via telefon og WhatsApp som tyder på at de planla et terrorangrep under OL, som begynner om få dager i Rio de Janeiro. Det brasilianske justisdepartementet vil ikke opplyse hvordan de fikk fatt i meldingene.

Rundt 100 millioner brasilianere bruker meldingstjenesten, kun slått av sørafrikanerne som topper listen over brukere per land. (©NTB).