Næringsliv

Levde på mat fra søpelcontainer for å få råd

Gründere satser alt på forfølgelsesdronen Staaker.

Drone med kamera. Foto: Jonathan H. Thorbjørnsen/Finansavisen

Illustrasjonsfoto.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
13. august 2016 - 09.15

Gründerne i Staaker levde på mat fra søppelcontainere for å få råd til å bygge dronen de håper skal forme fremtidens tv-bransje, skriver Dagens Næringsliv.

- To uker etter at den ruller ut av en fabrikken i Kina finnes det nok en piratkopi der ute. Det er jo bare smigrende. Men det er uansett programvaren vår som er hemmeligheten, sier gründer Ole Jørgen Seeland til avisen.

Selskapet har nemlig utviklet en drone man ikke styrer med en kontroller, men som i stedet styrer seg selv og forfølger brukeren ved hjelp av kunstig intelligens.

- Tenk hvor mye penger NRK og TV 2 bruker på å dekke arrangementer med kameramenn som sitter på motorsykler, i helikoptre og på snøscootere,sier Seeland, som allerede har testet dronen med langrennslandslaget og rolandslaget.

Gründerne har hittil gjort det de kan for å stable bedriften på bena uten å måtte ta inn ekstern kapital og gi fra seg eierandeler. Investorene Hermann Flinder og Gunnar Hvammen har gitt selskapet et konvertibelt lån på seks millioner kroner, i tillegg har selskapet fått tilsammen tre millioner kroner i støtte fra NTNU Spark, NTNU Discovery og Innovasjon Norge.

- Det var en periode da vi hadde lite penger – firmalunsjene fant vi i søppelcontainere, forteller Seeland til DN.