Næringsliv

Øystein Dørum blir sjeføkonom i NHO

Sjeføkonom Øystein Dørum - Foto: Scanpix

Sjeføkonom Øystein Dørum - Foto: Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
30. august 2016 - 15.03

Øystein Dørum kommer fra jobben som sjeføkonom i DnB Markets. I NHO vil han lede gruppen med samfunnsøkonomer og gå inn i NHOs ledergruppe.

- Jeg er veldig glad for at Øystein Dørum har takket ja til å jobbe hos oss. Han er meget dyktig i faget, er høyt respektert, og er i tillegg en markant profil i den norske samfunnsdebatten. Dette er en god nyhet for både NHO og norsk næringsliv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO, i en melding.

- Etter atten gode år i DNB ser jeg med glede frem til å jobbe i skjæringspunktet mellom analyse og politikk for en av Norges viktigste organisasjoner, forteller Dørum. 

Øystein Dørum har embetseksamen i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, samt en mastergrad i statsvitenskap fra LSE. Han er autorisert finansanalytiker og har også grunnfag i sosialantropologi. Han har tidligere jobbet i Finansdepartementet, Sparebanken NOR og har også halvt år bak seg som nasjonal ekspert i EU-Kommisjonen.

Dørum tiltrer i ny jobb 1. desember.