Næringsliv

Entreprenør tapte rettssak etter å ha mistet milliardkontrakt

Entreprenørselskapet som tapte en milliardkontrakt med Statens vegvesen fordi de leverte anbudet til feil adresse, tok saken til retten. Der tapte de mot staten.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Artikkel av: NTB
23. september 2016 - 17.01

Det kommer fram av dommen fra Oslo byfogdembete, melder NRK.

I juni ble Hæhre Entreprenør avvist i konkurransen om en kontrakt på E6 Helgeland til en verdi av 2 milliarder kroner. Anbudspapirene ble nemlig levert i Mosjøen og ikke i Oslo, og dermed i feil by, ifølge Statens vegvesen.

Det gjorde at entreprenøren ikke fikk være med i konkurransen om utbygging. Hæhre Entreprenør mente Vegvesenet endret innleveringssted underveis i prosessen, uten at de ble informert. Men den forklaringen kjøpte ikke retten.

– Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det.

Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK. (©NTB)