Næringsliv

Norge skal se på finske helseløsninger

Våre finske naboer ligger foran oss i arbeidet med personlig tilpasset pasientbehandling. 

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
4. september 2016 - 18.44

Det blir et viktig tema under statsbesøket til uka.

Finnene ligger godt an med tiltak og prosjekter for «én innbygger – én journal», som også er den norske regjeringens visjon for IKT i helsesektoren. Tanken er at journalen skal følge pasienten, uansett hvilken lege eller institusjon vedkommende får behandling hos.

– Finland har gjort flere interessante valg på dette området som vi ønsker lære av. De har startet innføring av nasjonale løsninger for lagring av helseopplysninger, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til NTB

Han er en av fire statsråder som ledsager kongeparet i Finland fra tirsdag til torsdag. (©NTB)