Næringsliv
Dette produktet har ingen tilknytning til redaksjonene i Hegnar Media.
Hegnar Agenda
Annonsørinnhold

Solør har plass til din bedrift!

Kun en og en halv time nord for Oslo og én times kjøretur fra Gardermoen ligger vakre Solør. Solør omfatter kommunene Grue, Åsnes og Våler og er kjent som et landbruk- og skogbruksområde. Nå ønsker de flere bedrifter til fortsatt vekst og verdiskapning! 

1. september 2016 - 15.46

Solør har mange fordeler for deg som ønsker å flytte på eller etablere en bedrift. Her finnes det allerede et miljø med flere kjente bedrifter, i tillegg til åpenbare goder som at arbeidsgiveravgiften bare er 10,6 prosent, forteller ordfører i Grue kommune Wenche Huser Sund. Og hun vet hva hun snakker om. Ordføreren har bakgrunn fra næringslivet som bedriftseier og står her sammen med daglig leder i HS Media, Tor Arne Sandholt.

I Grue er det hvilepuls og godt miljø, kombinert med et industrifelt med ledige lokaler sier Huser Sund. Hun synes det er ekstra deilig å etablere en bedrift på et sted hvor de landlige omgivelsene gjør det lett å koble av.

-Jeg pleier å si at her kan du bo så sentrumsnært du bare vil og allikevel få med hage. Dermed kan du sykle hjem på rekordtid, og mens andre sitter i kø på vei hjem fra jobb sitter du på terrassen og griller, sier Huser Sund.

Flere bedrifter har allerede sett potensialet området har, og de satser videre fremover. HS Media i Kirkenær driver med annonsesalg og søker mellom fem og ti nye selgere. På Flisa driver Flisa Trykkeri med stadig økende omsetning og søker etter digitale designhoder. Vålerbanen er størst i landet på motoreventer og bygger tilhørende hotell de trenger arbeidskraft til.

 Av kjente bedrifter som allerede er etablert i Solør finner man Glamox Luxo, Solør Bioenergi, Jordan, Bergene Holm, 1880.no, Moelven, Forestia, Nortura Samvirkekylling, Nittedal Torvindustri, Hvebergsmoen Potetpakkeri, Klubben AS, NAF Trafikksenter Vålerbanen, Flisa Trykkeri AS og Entrack.

I Åsnes kommune jobber de daglig med å skape gode miljøer for gründerne og ønsker å hjelpe med bedriftsetablering ved å utvikle næringsareal, kompetanse og miljø, forklarer ordfører Ørjan Bue. På bedriftsbesøk hos Flisa Trykkeri er det flere som er fornøyd med nettopp dette.

-Dessuten finner du sjelden så lojale ansatte som man gjør i Solør. Hos oss har vi 1 prosent sykefravær i året,  sier en stolt daglig leder på trykkeriet, Per-Otto Sletten.

Denne perlen av et område er opptatt av å skape et godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser og tilbyr i tillegg kompetent faglig miljø med god tilgang på ressurser. Bedrifter i oppstartsfasen vil få tilrettelagt oppfølging og tilgang på rimelige lokaler.

Ordføreren i Våler kommune, Lise Berger Svenkerud, er opptatt av sentrumsutvikling og boligtomter på Glommas bredd med gangavstand til både badestrand og ny skole som står ferdig i 2019. 

- Våler har rimelige boligpriser og vi kan skaffe barnehageplass på dagen. Vi har også ledige næringsarealer og et sterkt miljø for skogindustri inkludert Moelven Våler med landets største sagbruk. 

NAF trafikksenter Vålerbanen ligger her og er den største i Norge når det gjelder antall motoreventer i året. Nå skal de bygge hotell i tilknytning til banen, med mange store planer for det kommende året. Administrerende direktør Trygve Schjerpen er svært fornøyd.

-Vi trekker mellom 60.000 og 70.000 gjester i året, som kjører alt fra ATV, snøscootere og go-kart til kurs for tunge kjøretøy og sikkerhetskurs. Og med alt det spennende som skjer fremover, er det bare å glede seg, sier Schjerpen.

Ønsker du å etablere din bedrift i et område med ferdig regulerte næringstomter, linje for godstog, sentralt på Østlandet er det bare å ta kontakt med:

Ordfører i Våler kommune: Lise Berger Svenkerud  

Ordfører i Åsnes kommune: Ørjan Bue

Ordfører i Grue kommune: Wenche Huser Sund

 

Annonsørinnhold