Næringsliv

- Viser at det er mulig å ha en toppjobb, og likevel få barn

Sylvi Listhaug får ros fra flere hold for å ta en kort foreldrepermisjon. 

Artikkel av: Eline Hvamstad
28. september 2016 - 09.04

- Jeg har en jobb som krever at jeg kommer raskt tilbake. Vi skal drive valgkamp neste år, så jeg har nok ikke tid til å være lenge borte. Jeg har en veldig flink mann som mer enn godt nok klarer å ta over dette, og holde fortet hjemme, så det blir veldig bra, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til Dagbladet. 

Listhaug venter sitt tredje barn rett over nyttår, og planlegger å ta en relativt kort foreldrepermisjon på tre-fire måneder etter fødsel. Hun er likevel opptatt av at man ikke skal belære andre om hvordan man skal dele permisjon foreldrene mellom.

- Alle har forskjellige situasjoner, behov, ekteskap og karriere. Det er helt opp til den enkelte å gjøre det på en hensiktsmessig måte. For oss betyr det at jeg tar mindre permisjon mens mannen min tar mer.

Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Bjurstrøm, mener statsråden viser at det er mulig å kombinere karriere og familieliv.

- Listhaug signaliserer at det er fullt mulig å ha toppstilling, og likevel får barn, sier hun til Dagbladet.