Næringsliv

Men tidligst i 2018

Norwegian til Latin-Amerika

Norwegian ekspanderer kraftig på langdistanse og mener det kan bli aktuelt å fly til Latin-Amerika fra 2018.

Dreamliner fra Norwegian lander på Oslo lufthavn. Foto: NTB scanpix

Dreamliner fra Norwegian lander på Oslo lufthavn. Foto: NTB scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
20. oktober 2016 - 12.46

For to uker siden var CEO i Norwegian, Bjørn Kjos, på besøk i Argentina for å sjekke ut mulighetene for å starte flyruter til landet.

I et intervju med Bloomberg, sa han da at flyruter til den argentinske hovedstaden, Buenos Aires, kunne bli startet innen de neste 12 månedene, dersom de nødvendige myndighetstillatelsene ble innvilget.

I forbindelse med dagens kvartalspresentasjon, sier han imidlertid at det uansett ikke vil bli aktuelt med flyruter til det Latin-Amerikanske kontinentet før i 2018.

-Vi har ikke produksjonsmulighet før i 2018, det er det absolutt tidligste vi kan få til med tanke på flyvninger til Latin-Amerika, sier Kjos til TDN Finans

Argentina som han i intervjuet med Bloomberg, omtalte som en "skjult perle" og "destinasjonen med det største potensialet han hadde sett", er sammen med Chile, den mest sannsynlige destinasjonen.

-De store folkerike nasjonene, hovedsakelig Argentina og Chile, er de mest interessante landene. De er veldig utstrakte land og spesielt i Argentina er det dessuten svak infrastruktur, sier Kjos i en kommentar til TDN Finans torsdag og avfeier samtidig Brasil som mindre interessant. 

-I Brasil er det for mye korrupsjon, i motsetning til Chile, som er veldig bra. Det er veldig vestlig, sier Kjos.