Næringsliv

- Vi tror ledighetstoppen er nådd

Siv Jensen tror arbeidsløsheten går ned neste år.

Siv Jensen - Foto: NTB Scanpix

Siv Jensen - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
7. oktober 2016 - 09.09

Ifølge nasjonalbudsjettet vil ledigheten i år ligge på 4, 7 prosent, mens den vil gå ned til 4,6 prosent neste år og til 4, 3 prosent i 2018, skriver Dagbladet.

- Vi tror ledighetstoppen er nådd. Det er mange lyspunkter i norsk industri og næringsliv, og mye tyder på at vi er over det verste. Det er oppgang i sysselsettingen, og forbrukerne ser lysere på framtiden, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til avisen.

- Men anslagene i SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU) og fra NAV er såpass forskjellige at det er stor usikkerhet knyttet til utviklingen på arbeidsmarkedet. Det ser ut til at vi er på vei ut av lavkonjunkturen rundt oss. Men det er for tidlig å heise flagget. Den økonomiske oppgangen er ikke sterk, fortsetter hun.

Regjeringen vil i neste års budsjett bruke fire milliarder på en tiltakspakke mot økt ledighet på Sør- og Vestlandet.