Næringsliv

Airbnb vil inngå skatteavtaler med over 700 byer

Innen utgangen av neste år håper nettselskapet Airbnb å ha inngått avtaler om skattlegging av utleievirksomheten i over 700 byer verden over.

Foto: REUTERS/Yuya Shino/File Photo.

Foto: REUTERS/Yuya Shino/File Photo.

Artikkel av: NTB
21. november 2016 - 16.43

Airbnb formidler leie av ledige rom, leiligheter og andre boliger til reisende. Å leie ut via Airbnb eller lignende nettjenester er blitt populært, men mange i reiselivsnæringen har vært lite begeistret for konkurransen fra private som tilsynelatende har vært underlagt andre skatteregler enn dem som driver profesjonelt.

I Norge har Skattedirektoratet uttalt at privatpersoner som driver korttidsutleie, må belage seg på å betale moms og skatt dersom virksomheten har «et visst omfang» og «en viss varighet».

I Frankrike satte Airbnb i 2015 inn en automatisk skatt på bestillinger av overnattinger i Paris og Chamonix, og det er ventet at lignende avtaler vil komme i en rekke andre byer. I dag har selskapet rundt 200 skatteavtaler med diverse myndigheter. (©NTB)