Næringsliv

Masseflukt fra advokatfirma

Etter intern uenighet går mer enn halvparten av partnerne i advokatfirmaet Kyllingstad Kleveland ved nyttår. - Vi ser ikke avskallingen som uheldig for selskapet, sier ledende partner Per Kyllingstad.

Per Kyllingstad. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
19. november 2016 - 08.52

(Finansavisen): Det har i høst vært full splid mellom partnerne i advokatfirmaet ­Kyllingstad Kleveland. Nå velger et flertall på 7 av 12 å forlate selskapet, skriver Finansavisen.

Uenigheten mellom partnerne har pågått en god stund, og selv om et flertall av dem har ønsket å ta selskapet i en annen retning, har de ikke fått gjennomslag for sine ønsker. Grunnleggeren av selskapet, Per Kyllingstad (59), uttrykkerat han etterhvert ble lei av å bruke mer tid på diskusjoner om andre veivalg.

- Derfor kunne vi ikke bruke mer tid og energi på stadige diskusjoner som ikke fører noe sted, annet enn til nye diskusjoner, sier han til avisen.

Til nyttår

Partnerne som sier takk og farvel er Bjørn Sørgård, Ida Espolin Johnson, Christopher L. Sveen, Bård Sandstad, Jostein Moen, Lasse Hagen og Kristian Lindhartsen, som alle ifølge Finansavisen skal være ute av Kyllingstad Klevelands lokaler på Tjuvholmen i Oslo allerede til nyttår. Ut døren følger også to advokater og en advokatfullmektig.

Alle de syv partnerne som forlater selskapet bekrefter overfor avisen at de slutter, men henviser til ledende partner Kyllingstad for ytterligere kommentarer. Han vil ikke navngi hvem som skal slutte, men bekrefter at flere partnere gjør det.

Hvor mange av de syv partnernes klienter som følger med videre til sine nye arbeidsgivere er uklart, men det er ikke uvanlig at advokatpartnere tar med seg hele eller deler av sin kundeportefølje til et nytt kontor. Kyllingstad selv mener det går greit at syv av 12 partnere slutter brått samtidig.

- Vi ser ikke avskallingen som uheldig for selskapet. Vi har vært helt tydelige på hva vi tror på og har lyst til. Om kolleger tror på noe annet og vil noe annet, er det bedre for alle at våre veier skilles, sier han til avisen.

Vil ikke miste kunder

Kyllingstad tror ikke ifølge avisen at advokatfirmaet vil miste mange kunder som følge av oppbruddet blant partnerne.

– De aller, aller fleste av kundene har en sterk tilknytning til selskapet og det miljøet som bistår dem herfra, så noen form for klientflukt ser jeg overhodet ikke for meg, sier han, og tror heller ikke at det blir noen oppsigelser i staben fremover, nå som det bare er fem partnere igjen.

– Vi har en tyngre klientportefølje og flere oppdrag enn noen gang. Vi trenger hele staben for å betjene disse. Vi vil ved årsskiftet være litt i underkant av 25 advokater, men vil vokse utover 2017. Vi er også svært heldige med advokatmiljøet i selskapet, og selv om advokatene for en tid vil få svært mye å gjøre, så vil det gå fint. De er dyktige og offensive, sier Kyllingstad til Finansavisen.