Næringsliv

Wærsted og Brekke svarer for seg etter Telenor-bråket

Etter over en uke med uro rundt toppledelsen i Telenor er konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted klare for å møte pressen. Tirsdag ble det klart at begge fortsetter i selskapet.

Sigve Brekke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Sigve Brekke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Artikkel av: Øystein Byberg
14. desember 2016 - 06.23

Brekke og Wærsted har så langt vært forsiktige med å kommentere den angivelige konflikten. Dermed står fortsatt mange spørsmål ubesvarte.

Pressekonferansen, som starter klokka 11, blir trolig også fulgt nøye av næringsminister Monica Mæland (H), som har varslet at hun vil kommentere saken i etterkant.

– Statsråden avventer Telenors pressemøte før hun gir ytterligere kommentarer, fikk NTB opplyst av Nærings- og fiskeridepartementet tirsdag kveld.

– Tvunget til å kommentere

Et to dager langt maratonmøte i Telenor-styret endte tirsdag kveld med at både Brekke og Wærsted får fortsette. I en børsmelding opplyser styret at de mener Brekke er den rette til å lede Telenors arbeid med å sette konsernets nye strategi ut i livet. Det fremgår også at styret står samlet bak denne avgjørelsen.

– Styret kom til et punkt der det måtte fortelle allmennheten om det har eller ikke har tillit til Brekke, sier NHH-professor Karin Thorburn tilDagens Næringsliv.

Hun forsker blant annet på eierstyring og selskapsledelse.

– I og med at det har vært så mange lekkasjer har styret vært tvunget til å kommentere om det ikke har tillit. Gitt mediestormen som har vært så måtte det komme ut og si noe, sier Thorburn.