Næringsliv

FM-nettet slukkes klokken 11:11

Presis klokka 11.11 slukkes FM-nettet i Nordland. Folk må dermed over på DAB for å høre riksdekkende radio.

Detalj fra Kaffefuglen espressobar (Fuglen) i Universitetsgata 2 (like ved Pilestredet), som er en kombinert espressobar og designshop, - og nå også cocktailbar i Oslo. Den holder til i den opprinnelige kaffe- og tebutikken fra 1963. Designbutikken inneholder skandinaviske antikviteter fra 50 og 60 tallet. Her deler av interiøret, bl.a en skjenk i edeltre (mahogni?) og en gammel Blaupunkt radio. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Detalj fra Kaffefuglen espressobar (Fuglen) i Universitetsgata 2 (like ved Pilestredet), som er en kombinert espressobar og designshop, - og nå også cocktailbar i Oslo. Den holder til i den opprinnelige kaffe- og tebutikken fra 1963. Designbutikken inneholder skandinaviske antikviteter fra 50 og 60 tallet. Her deler av interiøret, bl.a en skjenk i edeltre (mahogni?) og en gammel Blaupunkt radio. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Artikkel av: NTB
11. januar 2017 - 07.53

I løpet av året vil samtlige FM-sendere landet over bli slått av, og det hele startet altså i Nordland onsdag.

Overgangen til digital radio skal markeres på et arrangement i Stormen Bibliotek i Bodø onsdag formiddag.

Radiolyttere i fylket vil oppleve at NRK-kanalene ikke lenger er å høre på det tradisjonelle FM-nettet.

Alle NRKs kanaler sendes i DAB+ fra onsdag. P4 og Radio Norge sender i DAB i en periode fremover.

For å få inn de riksdekkende kanalene anbefaler Medietilsynet alle å oppdatere sine digitalradioer. De som har en førstegenerasjons DAB-radio (uten pluss), vil kun få inn P4 og Radio Norge av rikskanalene etter 11. januar. For å motta et fullstendig riksdekkende radiotilbud må man enten ha DAB+-radio eller benytte andre digitale plattformer som internettradio, mobil, nettbrett eller TV.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen føler seg trygg på at den digitale overgangen kommer til å gå bra, men er likevel spent.

– Vi klarte den samme overgangen til TV for 5-6 år siden. Det var ikke noe enklere da alle TV-seere måtte ha dekoder. Da hadde vi samme type diskusjon og uro på forhånd som vi nå har sett rundt overgangen til DAB, sa kringkastingssjefen til NTB før helgen. (©NTB)