Næringsliv

Ryanair fyker opp etter flytting

Ryanair har blitt et av de største flyselskapene på Oslo lufthavn etter at selskapet la ned virksomheten på Moss Lufthavn Rygge. 

Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
28. februar 2017 - 05.57

Det tok Ryanair to måneder å bli den fjerde største på utenlandsruter etter at de kom til Gardermoen med flyginger til London og Vilnius, skriver Aftenposten.

Kommunikasjonsdirektør Robin Kiely svarer ikke på spørsmål om den raske Oslo-veksten, men selskapets tidligere salgssjef for Skandinavia og Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, sier han tror selskapet likevel ikke vil satse like mye på Gardermoen som i København på grunn av flypassasjeravgiften. Elnæs er i dag luftfartsrådgiver i WinAir.

Ryanair la ned sin drift på Rygge i oktober og overførte åtte ruter til Sandefjord lufthavn Torp og to til Oslo lufthavn. Avinor mener den raske veksten ved Oslo lufthavn skyldes at rutene allerede var etablert og dermed godt innarbeidet.

Samtidig jobber Rygge Airport med å skaffe nok kapital til å starte opp igjen driften. Mandag kveld ble det kjent at styret forlenger fristen fra kommende onsdag til 17. mars til å samle inn 7,5 millioner som trengs i arbeidet for å gjenåpne flyplassen.

(©NTB)