Næringsliv

Thor-Christian kan skryte av seksdobling på norsk solenergi

Thor-Christian Tuv. Foto: Solenergi Fusen.

Artikkel av: Redaksjonen
22. februar 2017 - 10.30

Solenergi Fusen har tjent penger hvert eneste år siden oppstarten, og i fjor økte omsetningen fra 11,9 til 77 millioner kroner. Finansavisen kan fortelle at resultat etter skatt endte på 4,1 millioner kroner, opp fra 0,5 millioner kroner i 2015.

- Dette er mer enn vi trodde var mulig å få til. Det grønne skiftet løsnet for alvor hos oss i fjor, sier Thor-Christian Tuv, daglig leder og eier i Solenergi Fusen, til Finansavisen.

Solenergiselskapet til sivilingeniøren ble startet i 2012, og bygger og installerer solenergianlegg på norske næringsbygg.

Årsaken til fremgangen skyldes først og fremst at enkeltpersoner i ledende stillinger i næringslivet har valgt å satse på renere energi, mener Tuv. Ifølge Finansavisen er Norgesgruppen med Asko Fusens største kunde, og selskapet har stått bak alle av grossistens største installasjoner de seneste årene.

Asko har i dag solpanel på lagrene i Vestby i Akershus, Tiller i Trøndelag og Kalbakken i Oslo.

- Hvordan er lønnsomheten for disse anleggene?

- Den er nok marginal for Asko, men samtidig bedre enn penger i banken. Kundene som satser på sol ønsker genuint å gjøre noe for å bidra til miljøet, sier Tuv, som mener de fleste som investerer i solenergi i dag ser en bærekraftverdi.

- Installasjonene må bygges slik at de tåler norske snøfall og kan stå på taket i mange år uten å ta skade. Vi jobber tett med rådgivere innen bygg og elektronikk for å sikre at dette fungerer 100 prosent og varer lenge. Vår ambisjon er å være landslaget for solenergi, sier Tuv til Finansavisen.