Næringsliv

Bjørn Maaseide gir seg som sjef i Sats Elixia

Bjørn Maaseide. Foto: Eivind Yggeseth.

Artikkel av: Stian Jacobsen
29. mars 2017 - 14.11

Den tidligere volleyballproffen Bjørn Maaseide trekker seg som sjef for Sats Elixia i Norge.

- Det stemmer at jeg går av som leder av Sats Elixia Norge. Formelt trer jeg av 1. mai. Så bruker jeg litt av mai og juni til å reise rundt til sentrene for å takke for meg. Jeg trer opp i styret i Sats Elixia igjen, og beholder 7,5 prosent eierandel, sier Maaseide til VG.

Maaseide, som Kapital tidligere har kåret til Norges første idrettsmilliardær, begrunner avgangen med arbeidsmengden og belastningen det har vært å pendle mellom hjembyen Stavanger og hovedkontoret i Nydalen de siste 25 månedene.

Konsernsjef Olav Thorstad tar over for Maaseide den 1. mai.

I 2016 anslo Kapital at Bjørn Maaseide har en formue på 1,05 milliarder kroner. Han ble da rangert som Norges 226. rikeste person.

Her finner du listen over Kapitals 400 rikeste