An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Føler seg trakassert

O.B. Wiiks tidligere toppsjef sier han ble trakassert av selskapets styreleder, noe styrelederen avviser.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
23. mars 2017 - 16.39

Lars Dalgaard (52) sluttet i O.B. Wiik og startet i Hallgruppen 1. juni 2016. Siden har flere ansatte fra O.B. Wiik begynt i Hallgruppen, skriver DN.

Ifølge en lengre artikkel i siste utgave av Kapital hevder ledelsen i O.B. Wiik at enkelte som har begynt hos Hallgruppen har stjålet tegninger og bedriftshemmeligheter, noe som blir avvist av Hallgruppens nye styreleder Nils Petter Hansson.

- Det er meg bekjent ikke sant. Det stemmer at det lå informasjon på PC-ene, men dette dreier seg om gamle dokumenter som var slettet og som man må ha en datakonsulent for å få frem. Materialet har uansett aldri blitt brukt til noe. Vi har aldri gått etter kundene eller leverandørene til O.B. Wiik, vi har bevisst holdt avstand, sier Hansson til bladet.

O.B. Wiik varslet et søksmål på over 50 millioner, men i stevningen mot Dalgaard datert august 2016 oppgis et erstatningskrav på opptil 15 millioner kroner.

- Jeg ble trakassert

Dalgaard er ifølge DN overrasket over søksmålet, skylder på styreleder i O.B. Wiik Terje Bulling (50), og selskapets eier, Kristin Cecilie Anker (61). 

-Jeg startet som hjelpemann på lager og ble toppsjef i 1994. Da omsatte selskapet for 30 millioner i året, mens konsernet omsatte for rundt 540 millioner da jeg sluttet. Da jeg var toppsjef hadde alle tenkt å bli værende til vi ble pensjonert, sier Dalgaard.

På spørsmål om hvorfor han sluttet, svarer Dalgaard at han ikke hadde noe valg. «Jeg ble rett og slett trakassert av styreleder og eier, og fikk ikke lenger være med på beslutninger», hevder han overfor avisen.

Avviser beskyldningene

– At han er trakassert av meg er helt ubegripelig. Vi prøvde å få ham til å bli i selskapet, sier Bulling til DN.

Anker stiller seg også overraskende til Dalgaards uttalelse:

–Han har hatt stor frihet i alle år i O.B. Wiik og fikk en veldig god lønn.

«Dalgaard sto i veien»

Tidligere styremedlem i O.B. Wiik, Bent Langballe (70), støtter Dalgaard og hevder overfor avisen at O.B. Wiik sine gode resultater var takket være dyktig ledelse.

– Bulling hadde ingen bransjekunnskap og ingen suksess å vise til. Dalgaard sto i veien da Bulling skulle overta styring av driften. Det ble raskt forelagt styret et forslag om å engasjere en headhunter som skulle finne en erstatter for Dalgaard uten at Dalgaard selv var informert. Jeg trakk meg da fra styret, sier Langballe.

Gikk ned to tredjedeler i lønn

– Jeg har gått ned to tredjedeler i lønn. Vi har mottatt 40 jobbsøknader fra ansatte i O.B. Wiik, hvor rundt halvparten av dem har fått jobb, sier Dalgaard til DN.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.