Næringsliv

Trygve Hegnar har kjøpt ABC Startsiden

Periscopus AS har kjøpt ABC Startsiden AS av Telenor. Kjøpet omfatter samtlige aksjer i selskapet.

Trygve Hegnar. Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Trygve Hegnar. Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
14. mars 2017 - 14.01

- Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sier Trygve Hegnar i en pressemelding.

Med kjøpet av ABC Startsiden vil Hegnar Media bli en av de ledende på nyheter og søk i Norge, og eie tre av de ti mest brukte nettstedene.

Hegnar Media har fra før en sterk posisjon på internett i Norge med økonominettstedet Hegnar.no - det 9. største målt i antall sidevisninger (Topplisten).

ABC Startsiden AS rundet 20 år i fjor og ABC Nyheter feirer 10-årsjubileum i år. Sammen tilbyr de nyheter, produkter og tjenester som svært mange nordmenn har et forhold til, heter det i pressemeldingen.

- Vi tar gjerne æren for å ha lært det norske folk å ta i bruk digitale tjenester gjennom våre hovedprodukter Startsiden og Søketjenestene. Vårt mål har hele tiden vært å skape nyttige og brukervennlige produkter. I dag har vi drøyt 60 ansatte som arbeider dedikert og innsiktsbasert med kontinuerlige forbedringer og utvikling, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i ABC Startsiden AS, Espen Udland, som også er svært positiv til at Hegnar har kjøpt selskapet.

- Vi får en eier i Trygve Hegnar som har et sterkt engasjement for medier. Med vår heldigital virksomhet og posisjoner blir ABC Startsiden AS en vesentlig bidragsyter for Hegnar. Jeg opplever at vi har en utfordrerkultur i begge selskapene og vi er både entusiastiske og stolte over at Trygve Hegnar vil være med å videreutvikle Startsiden, sier Udland, som har ledet selskapet siden 1. august 2000.

Litt statistikk

Startsiden og ABC Nyheter hadde til sammen 1.658.270 unike brukere og 32.649.407 sidevisninger i uke 9 – 2017. Alle ABC Startsidens produkter hadde i samme uke brutto 2.784.216 unike brukere (Scores).

Hegnar.no hadde i samme uke 458.196 unike brukere og 12.908.347 sidevisninger (Scores).