Næringsliv

Skeptisk til byrå som skal hjelpe folk ut av dyre katalogoppføringer

Virke er skeptisk til et nytt selskap i Trondheim som har som mål å hjelpe kunder ut av dyre og unødvendige katalogoppføringer.

Thor Martin Bjerke. Foto: Virke.

Thor Martin Bjerke. Foto: Virke.

Artikkel av: NTB
8. mai 2017 - 06.03

– Hvis en bedrift ønsker å komme ut av en useriøs katalogtjeneste, så har de allerede lovverket på sin side. Da kan de bestride kravet, og komme seg ut avtalen, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i arbeidsgiverorganisasjonen Virke til Adresseavisen.

Bak selskapet Trygg Norge AS i Trondheim står den tidligere styrelederen i selskapet Nummeropplysninga, Jonas Myrvold, som fortsatt er siktet for grovt bedrageri og grovt underslag for sin rolle i katalogselskapet.

Myrvold ble sammen med daglig leder Amir Spjøtvold Mian pågrepet av politiet i oktober i fjor, men bestrider straffskyld for det han er siktet for, sier hans advokat John Christian Elden. Mian har imidlertid innrømmet at selskapets telefonselgere noen ganger ga falske opplysninger da de fikk bedrifter og organisasjoner til å inngå avtaler om oppføring i selskapets nettkatalog, skriver avisen.

– Jonas er brukt som rådgiver, og det er bare en fordel at han har jobbet i katalogbransjen, sier eier og styreleder Tomas Adrian i det nye selskapet Trygg Norge.

Både Myrvold og Nummeropplysninga er de siste månedene blitt slått konkurs.

(©NTB)