Næringsliv

Kolonial.no prises til 1,5 milliarder

Administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen i Kristiansand dobler i Kolonial.no, som nå prises til 1,5 milliarder kroner.

Karl Munthe-Kaas, gründer av Kolonial.no. Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Karl Munthe-Kaas, gründer av Kolonial.no. Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
15. juni 2017 - 07.11

Rasmussengruppen putter ytterligere 150 millioner kroner inn i Kolonial.no, skriver DN. Det dreier seg om 100 millioner kroner i ny egenkapital og et usikret lån på 50 millioner kroner. Kristiansand-selskapet eier dermed rundt 18 prosent av selskapet som nå verdsettes til 1,5 milliarder kroner.

– Jeg tror dagligvarehandel på nett vil bli betydelig rett og slett fordi det sparer folk for tid. Og tid er noe folk flest har for lite av, sier administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen til avisen.

Kolonial.no drives av Karl Alveng Munthe-Kaas. Han grunnla selskapet i 2013. Munthe-Kaas er storfornøyd med at Rasmussengruppen investerer mer i selskapet.

– Det er først og fremst gøy fordi nå kan vi fortsette å bygge et bra produkt og øke kapasiteten og markedsføringen. Det er fortsatt mange som ikke har opplevd gleden av å handle dagligvare på nett og det er et budskap som skal ut, sier Munthe-Kaas til DN.