An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Misliker Starts investorplaner

Norges Idrettsforbund (NIF) er kritisk til at fotballklubben Start åpner for å ta imot penger tjent gjennom internasjonale spillselskaper.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
27. juni 2017 - 08.14

– Norsk idrett kan ikke bli finansiert, styrt eller påvirket av den type krefter, sier konstituert generalsekretær Øystein Dale i NIF til NRK

Han snakker om planene i Kristiansand om at flere investorer med eierposter i spillselskaper skal spytte penger inn i Start. Norsk Tipping har kalt det «en etisk gråsone», mens fotballklubben selv mener investorenes bakgrunn er uproblematisk.

– Slik jeg har fått dette forelagt, er dette personer som har tjent vesentlige deler av formuen sin på enten å levere til eller å være delaktige i internasjonale spillselskaper via virksomheten sin, sier Dale, som mener en eventuell Start-investering vil true norsk idretts enerettsmodell.

– Det er helt klart at de som går inn med penger fra spillsiden i Norge, gjør det for å slå sprekker i den norske enerettsmodellen. De gjør det ikke av ren idealisme, og det vil vi ikke ha i norsk idrett, fortsetter NIF-toppen.

Ifølge Fædrelandsvennen skal det holdes ekstraordinært årsmøte i Start i neste uke. Der er det ventet at nysatsingen «Start en drøm» klappes gjennom.

(©NTB)