Næringsliv

Satser 40 mill. på ølnerder

Støv, støy og tilbakegang preget fjoråret. Nå satser Nøgne Ø stort på at ølrevolusjonen ikke har lagt seg.

Nøgne Ø. Foto: Peter Lukas/FA

Nøgne Ø. Foto: Peter Lukas/FA

Artikkel av:  Redaksjonen
15. juni 2017 - 11.13

- Dette skal absolutt bli en god destinasjon for reisende ølnerder, sier Sverre Orm Øverland, daglig leder i håndverksbryggeriet Nøgne Ø, til Finansavisen. 

Rundt 200 inviterte gjester og lokale sørlendinger fikk servert gratis, kjellerkald American Pale Ale og egenbrygget, sprudlende sake.

Anledningen var den offisielle åpningen av Nøgne Øs nye bryggerianlegg, som ligger på Gamle Rykene kraftstasjon.

Inspirert av vingårdene

- Vi vil satse stort på ølturisme fremover. Vininteresserte har i lang tid dratt til Italia og Frankrike, men nå kommer ølturistene også, sier Øverland til Finansavisen.

- Etter inspirasjon fra vingårdene kommer vi til å tilby omvisninger og events, både for cruiseturister, tilfeldige tilreisende i sommersesongen, og ikke minst bedrifter.

Ble kastet ut fra Rema 1000

Prislappen på byggearbeidene, nytt bryggeriutstyr og ny visuell design kommer på 40 millioner kroner. Rundt 30 av dem ble utbetalt i fjor, de siste ti i år.

- 2016 ble det første året i selskapets historie uten omsetningsvekst. Hovedgrunnen er at vi ble delistet nasjonalt i Rema 1000, og dermed også Bunnpris. Vi mistet også mye volum da Ica ble kjøpt av Coop, sier Øverland til Finansavisen.

- På grunn av overgangen til nytt bryggeri sto vi uten nyheter i dagligvarehandelens lanseringsvindu, så fjoråret var preget av kreativ nedetid. 

- Fjoråret var preget av støv og støy på grunn av byggearbeiderne, men vi mistet ikke humøret og inspirasjonen. I år lanserer vi 40 nye ølvarianter, som er rekord for Nøgne Ø.

Sikker på overetablering

Det finnes i dag mellom 200 og 250 bryggerier i Norge. Øverland er sikker på at det har vært overetablering, men tør fortsatt å satse 40 millioner kroner. 

- Vi var det første og vi er det største håndverksbryggeriet i Norge. Dette var noe vi måtte gjøre, og jeg er ikke redd for å investere så lenge det er ut fra et økonomisk behov, sier Øverland til Finansavisen.