Næringsliv

Scandic kjøper hoteller for 1,1 milliarder

Scandic øker hotell-porteføljen i Finland fra 28 til 71 etter oppkjøpet av Restel. 

Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels. Foto: Scanpix.

Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels. Foto: Scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
21. juni 2017 - 10.48

Scandic har onsdag kjøpt Restels portefølje med 43 hoteller i Finland. Prislappen er ifølge en melding på 114,5 millioner euro, tilsvarende 1,1 milliarder norske kroner.

- Dette er en viktig milepæl som vil gi Scandic en sterk tilstedeværelse i det finske markedet. Vi ser frem til å drive og utvikle disse hotellene under Scandic-merkevaren i tiden fremover og ønsker Restel-teamet og kundene velkommen til Scandic, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels.

Etter oppkjøpet mer enn dobler Scandic antall hoteller i Finland, som gjør Scandic til den største hotelloperatøren i Finland. Fra før eier hotellkjeden 28 hoteller i Finland. 

Restels portefølje består av 7 600 rom fordelt på 43 hoteller med langsiktige leieavtaler, hvor syv av disse drives som franchise-hoteller i Intercontinental Hotels Group.

De fleste hotellene drives under merkevaren Cumulus, og vil bli Scandic-hoteller, mens Restel forblir gårdeier av fire av hotellene.

- Hotellporteføljene våre komplementerer hverandre godt. Overtakelsen gir oss tilstedeværelse på 15 nye destinasjoner i Finland og større eksponering mot det voksende fritidssegmentet, sier Aki Käyhkö, administrerende direktør i Scandic Hotels Finland