Næringsliv

Gjensidige regner med utbetalinger på titalls millioner etter flommen

Gjensidige har så langt fått inn nesten 50 skademeldinger og anslår at styrtregnet på Vestlandet har forårsaket opptil 200 skader totalt.

Flommen på Østlandet 2013. Her på Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flommen på Østlandet 2013. Her på Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
26. juli 2017 - 12.19

– Det er for tidlig å si noe om den totale kostnaden, men som bildene fra området viser er det store lokale ødeleggelser. Erstatningssummene vil nok fort komme opp i et tosifret millionbeløp, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige i en epost til NTB.

Da klokka var 9 onsdag hadde Gjensidige fått inn 48 meldinger om bygningsskader i Sogn og Fjordane etter det kraftige regnværet som skapte flom og til dels store ødeleggelser mandag. I tillegg kommer skader på for eksempel kjøretøy og båter. Stryn og Gloppen er hardest rammet med rundt halvparten av skadene hver.

– Vi forventer at det kommer flere skademeldinger utover uka når folk får oversikt over eiendommene sine, sier Eklo.

Gjensidige anslår at det totale antallet skademeldinger så langt ligger et sted mellom 150 og 200 skader. Skadene er alt fra vanninntrenging i kjellere til totalskader der vannmassene har revet med seg hele bygg.

Onsdag besøker olje- og energiminister Terje Søviknes bygda Utvik for å møte de som ble rammet av flommen mandag. På besøket vil ministeren også få informasjon om opprydningsarbeidet etter flommen.

I tillegg til Utvik er Sandane og Breim i Gloppen kommune særlig rammet av flommen. Alle de tre bygdene ligger i Sogn og Fjordane.

(©NTB)