Næringsliv

Marius stabler biler - omsetter for millioner

Marius Plejdrup Rønningen. Foto: Håkon Sæbø.

Artikkel av:  Redaksjonen
13. juli 2017 - 10.30

I en splitter ny garasje på Hasle i Oslo står en velkledd herre og trykker på knapper. Gule og grå plattformer med biler på beveger seg stille bortetter gulvet. Lengst bak i garasjen åpenbarer det seg noen ledige plasser.

- Jeg må være ærlig å si at for brukeren er det enklere å stå på en vanlig plass. Men man blir vant til det etter en liten stund, sier Marius Plejdrup Rønningen, daglig leder og eneeier i Metrisk, til Finansavisen.

Selskapet hans leverer automatiske parkeringssystemer fra tyske Otto Wöhr Auto-Parksysteme. Siden han startet for seg selv for knapt to år siden, har Metrisk fått 24 bestillinger. Det innebærer i underkant av 1.500 parkeringsplasser, skriver Finansavisen.

- I år blir det en omsetning på 25 millioner kroner, og jeg forventer 60 millioner pluss neste år. Det betyr et overskudd på mellom to og 2,5 millioner i år og antagelig en dobling neste år, sier Plejdrup Rønningen, som tidligere ledet konkurrenten Multiparking.

- Det blir ofte en dobling av plassene. I et prosjekt vi holder på med i Silurveien på Ullern bygger vi plassene i flere etasjer, og der er det minst snakk om en dobling, sier Espen Pay, adm. direktør i Urbanium, til Finansavisen. Pay står bak prosjektet i Grenseveien på Hasle, og synes parkeringsløsningen fungerer utmerket.

Det er totalt installert rundt 70 automatiske parkeringsanlegg av denne typen i Norge siden 2005. Man kan mistenke at dette er et rent Oslo-fenomen, men det er ifølge Finansavisen feil. Det største anlegget finnes i Bjerkaker Sjøpark i Tromsø, og rommer 254 biler.