Næringsliv

Utsatt skokrangel for retten

Norrøna mener Alfa etterligner deres uttrykk og krever 20 millioner kroner av skoprodusenten. Saken er utsatt to ganger, men skal starte tirsdag.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
20. august 2017 - 10.06

Saken sto på Oslo tingretts plan både i mai og juni i år, men ble utsatt.

Striden handler om Alfas relansering av skokolleksjonen Norrøna. Nå kommer skoene i tidsriktige signalfarger, moderne design og med påskriften «Norrøna» over hele utsiden av skoene, ikke ulikt det visuelle uttrykket Norrøna har profilert seg med de siste årene.

Sånn sett kan Alfa synes å ha frekkhetens nådegave, og vel så det – hadde det ikke vært for at den tradisjonsrike skoprodusenten registrerte varemerket «Norröna» allerede i 1908–21 år før klesprodusenten Norrøna Sport kom på banen.

Nå krever Norrøna 20 millioner kroner i erstatning, og at de nye Alfa-skoene blir fjernet i sin nåværende form. Konkurrenten har svart med samme mynt. Begge søksmålene skal behandles i samme hovedforhandling. Den starter i Oslo tingrett onsdag, og det er satt av tre dager til behandlingen.

Men Alfa har enda ett ess i ermet: en skriftlig avtale med Norrøna fra 1996, da Norrøna Sport ifølge prosesskriftet svart på hvitt forpliktet seg til aldri å bestride Alfas rett til bruke ordmerket «Norrøna» på sko, støvler, tøfler, ski, staver og skibindinger, for å nevne noe. Norrøna bestrider Alfas oppfatning om at avtalen innebærer evig rett til å bruke «Norrøna» i hele verden.

Også Alfa krever penger av motparten, men i motsetning til Norrøna, nøyer Alfa seg med «et beløp utmålt etter rettens skjønn».

(©NTB)