Næringsliv

Leketøys-gigant har gjeld til halsen

Toys 'R' Us søker hjelp for å få gjelden refinansiert. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
7. september 2017 - 10.29

Leketøyskjeden har bedt advokatfirmaet Kirkland & Ellis om hjelp til å få refinansiert en gjeld på 400 millioner dollar som forfaller i 2018, skriver Wall Street Journal. 

Toys 'R' Us sliter med voksende konkurranse blant annet fra netthandel, og har slept på en stor gjeld siden de tre kapitalfondene Bain Capital, KKR & Co og Varnado Realty Trust kjøpte kjeden for 6,6 milliarder dollar i 2005.

Ifølge en analytiker fra Wells Fargo kan Toys 'R' Us refinansiere gjelden uten å benytte seg av muligheten for å søke beskyttelse mot konkurs. Men analytiker Tim Conder sier at långivere er blitt mer forsiktige med å samarbeide med detaljbransjen som følge av det store antallet konkurser og konkurransen fra Amazon og andre nettvirksomheter.