Næringsliv

Moods of Norway er konkurs

Har meldt frivillig oppbud. 

Artikkel av: Are  Strandli
20. september 2017 - 15.20

- Styret i Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS har i dag meldt frivillig oppbud, opplyses det i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det opplyses at selskapets bank denne uken sa opp kreditten til Moods of Norway, og at det ikke har lykkes å hente ny kapital innenfor den tidsrammen man har hatt. 

Klesmerket har slitt med dårlig lønnsomhet i flere år og i 2016 fikk selskapet et underskudd på hele 30 millioner krone før skatt. Trenden er også i år negativ.

Den internasjonale satsingen har kostet dyrt blant annet som følge av sterk eksponering mot den amerikanske dollaren.

- Klesindustrien er en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer. Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, og med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt, skriver selskapet.

Moods of Norway sysselsetter rundt 100 medarbeidere på sine to kontorer og i sine 18 butikker. De fikk vite om konkursen i dag.

- Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sier Moods-gründer og designer Simen Staalnacke i en kommentar.

Hva som skjer videre med driften av selskapets kontorer og butikker er opp til bostyrer.

Konkursen omfatter Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS, mens driften i selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA fortsetter som normalt.

- Styret har arbeidet med å sikre fortsatt drift i Moods of Norway AS, blant annet gjennom tilførsel av ny kapital.  Styret har ikke lykkes i dette arbeidet og så dessverre nå ingen annen utvei enn å begjære selskapene konkurs, sier styreleder Jan Egil Flo i Moods of Norway AS.