Næringsliv

Rekordmange utenlandske gjester i sommer

-Vi kan se tilbake på den fjerde rekordsommeren på rad, opplyser reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Hytter ved sjøen.

Hytter ved sjøen.

Artikkel av: Martine Holøien
8. september 2017 - 13.59

I dag offentliggjorde SSB overnattingsstatistikken fra mai til juli, som bekrefter at sommeren 2017 overgikk toppsommeren 2016. Veksten fra de utenlandske markedene lå på fire prosent, mens de norske gjestedøgnene gikk ned to prosent. På grunn av norsk nedgang er totalbildet tilnærmet likt som i fjor.  

- Den internasjonale veksten kommer fra de fleste markeder, spesielt de oversjøiske. Så er det særlig viktig at volummarkeder som Sverige, Tyskland og Nederland vokser. Disse reisende besøker gjerne større deler av landet, og blir lenger, forteller Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Flystatistikken fra ForwardKeys bekrefter at det var god vekst fra utlandet også i august: en oppgang på 9,6 prosent i antall internasjonale ankomster sammenlignet med samme måned i 2016.

I løpet av sommeren har det blitt meldt om flere overfylte sommerklassikere. Holm påpeker at det kun er noen få steder som i noen uker i året opplever slike trykk.   

- Norge er langt fra fullt, og mange steder ønsker gjerne flere besøkende, forteller Holm.