Næringsliv

Trump blokkerte kinesisk oppkjøp

Trump blokkerte en transaksjon på grunn av «nasjonale sikkerhetshensyn».

Artikkel av: Martine Holøien
14. september 2017 - 07.10

Donald Trump blokkerte onsdag en transaksjon hvor et fond med penger fra kinesiske myndigheter skulle kjøpe opp den amerikanske halvlederprodusenten Lattice Semiconductor Corp, skriver Wall Street Journal onsdag kveld, ifølge TDN Finans. «Nasjonale sikkerhetshensyn» skal være årsaken.

Grunnen til at saken lå ved presidentkontoret var at den statlige komiteen for utenlandske investeringer («Committee on Foreign Investment in the US») tidligere hadde gitt den foreslåtte transaksjonen en negativ anbefaling.

Trump-administrasjonen mener at den foreslåtte transaksjonen setter USAs nasjonale sikkerhet i fare på grunn av den potensielle overføringen av åndsverk til utlandet, kinesiske myndigheters rolle som støttespiller i transaksjonen, viktigheten av halvlederverdikjeden for amerikanske myndigheter, og det faktum at amerikanske myndigheter bruker Lattice-produkter.