Næringsliv

Trump godkjenner hjelpepakke til orkanrammede Florida

Donald og Melania Trump. AP Photo

Donald og Melania Trump. AP Photo

Artikkel av: NTB
11. september 2017 - 05.51

USAs president Donald Trump erklærer katastrofetilstand og tilbyr hjelpepakke til Florida idet orkanen Irma inntreffer. Orkanen er nedjustert til kategori 2.

Presidenten har godkjent Floridas etterspørsel om en hjelpepakke til den orkanrammede delstaten. Midlene skal hovedsakelig gå til lån og til gjenoppbygging av boliger. Trump sier orkanen vil føre til store kostnader, men at han er på dette tidspunktet mest opptatt av å redde liv.

Irma har nådd Naples på Floridas vestkyst. Orkanen har blitt nedgradert til kategori 2 med vindkast på 175 kilometer i timen, 48 meter per sekund, ifølge det nasjonale amerikanske orkansenteret (NHC). Ifølge nyhetsbyrået TT har vannstanden i Naples steget 2,1 meter på 90 minutter. Til tross for at orkanen er nedjustert, er den fortsatt ansett som «livsfarlig».

I løpet av natt til mandag, lokal tid, vil orkanen slå inn over Tampa og St. Petersburg. Borgermesteren i Tampa har erklært portforbud på ubestemt tid i påvente av orkanen, melder Reuters søndag.

Uværet suger til seg store mengder vann, og det er varslet at stormfloa kan bli katastrofal. Det er ventet at vannstanden kan stige så mye som 4–5 meter i de hardest rammede områdene.

Mer enn 2,1 millioner abonnenter i delstaten har mistet strømmen, og det kan gå mange dager før de får den tilbake.