Næringsliv

Argentinas VM-skjebne avgjøres på 2.850 meters høyde

Lionel Messi.(AP Photo/Natacha Pisarenko)

Lionel Messi.(AP Photo/Natacha Pisarenko)

Artikkel av: NTB
9. oktober 2017 - 07.21

Et VM uten Lionel Messi og Argentina kan bli en realitet natt til onsdag når stormakten møter Ecuador på 2.850 meters høyde i siste kvalifiseringskamp.

To år etter at Argentina sparket i gang den lange kvalifiseringen i Sør-Amerika med 0-2-tap hjemme for Ecuador, møtes lagene igjen – denne gangen i Quito.

Men seier i den tynne luften i Ecuadors hovedstad, som er 2850 meter over havet, er lettere sagt enn gjort. Argentina har en svak rekke med resultater på bortebane mot Ecuador – siste seier kom tilbake i 2001. Siden den gang har de blitt slått to ganger, i 2005 og i 2009. I 2013 spilte Messi og co. 1-1 i verdens høyestliggende hovedsteder.

Scoringstrøbbel

Kampen natt til onsdag kommer etter tre strake uavgjortresultater i kvalifiseringen. I forrige oppgjør mot Peru endte det 0-0. Store deler av fotballverden har hatt problemer med å forstå hvordan et lag bestående av blant andre Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala og Ángel Di María ikke har scoret mer enn 16 mål på 17 kamper.

De fire siste kampene i kvalifiseringen har kun gitt ett mål.

Spenningen før den avgjørende kampen reflekteres i avisen La Nación:

– Argentina er ikke på kanten av stupet, men henger der etter fingrene, heter det i en kommentar.

Mange scenarioer

Argentina ligger på 6.-plass før den siste runden. Peru er på plassen foran med bedre målforskjell. På 3.- og 4.-plass ligger Chile og Colombia med kun ett poeng mer.

Vinner Argentina i Quito, er laget garantert å havne på 5.-plass – plassen som gir en to kampers playoff mot New Zealand.

Peru og Colombia møtes. Hvis den kampen ender uavgjort, eller om allerede VM-klare Brasil slår Chile, går Argentina direkte til VM med seier over Ecuador. Det siste scenarioet er at Peru slår Colombia med lavere målforskjell enn den Argentina får i en eventuell seier over Ecuador.