Næringsliv

Problemer med varslingsanlegg

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap melder om problemer med rundt 30 prosent av landets varslingsanlegg.

Direktør i DSB, Cecilie Daae. Foto: NTB Scanpix.

Direktør i DSB, Cecilie Daae. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: NTB
8. oktober 2017 - 08.08

Rundt om i landet er det cirka 1.250 varslingsanlegg med sirener som skal varsle befolkningen ved akutt fare. DSB melder at det har oppstått feil på nytt utstyr i rundt 30 prosent av anleggene, men at det er store variasjoner fra distrikt til distrikt.

DSB jobber i helga sammen med leverandøren for å få rettet feilen raskest mulig. En midlertidig løsning vil være på plass i løpet av helgen og en ny varig løsning vil være operativ innen to uker, går det fram av en pressemelding.

DSB melder at de er i kontakt med politiet om saken og at fylkesmennene er orientert om situasjonen.

(©NTB)