Næringsliv

Har sopt inn 20 mill. på å snakke med dyr

– Min erfaring er at en delfin ikke er smartere enn en mus når du snakker med dyrene på sjeleplan, forteller dyretolk.

Artikkel av:  Redaksjonen
16. november 2017 - 10.47

(Kapital): Dyretolk Sissel Grana soper årlig inn millionbeløp ved å snakke med dyr. I fjor omsatte virksomheten hennes, Sigrasenteret i Tønsberg, for 1,5 millioner kroner. Samlet sett har senteret omsatt for rundt 20 millioner kroner siden oppstarten i 2008. Alt fra bønder og katteeiere til politihundeførere og landslagsutøvere i hundesport kontakter Sigrasenteret for å få hjelp til å snakke med dyrene sine.

- Jeg har et jevnt tilsig av kunder. Jeg annonserer ikke, men bruker jungel­telegrafen. Jeg er fornøyd med at jeg klarer å leve av det jeg føler er livsoppgaven min, sier Grana til Kapital.

- Hvor mange dyr snakker du med i løpet av et år?

- Dette er ikke en åtte til fire-jobb. Jeg er nødt til å være i en meditativ tilstand når jeg arbeider, så jeg prøver å booke maks fem kunder per dag, forklarer dyretolken.

Grana forteller at hun snakker oftest med hest, hund eller katt.

- Så hender det innimellom at det kommer kunder med andre dyr, som for eksempel skilpadde eller gårdsdyr, sier Grana til Kapital.

En dyretolktime varer om lag i 25 minutter og koster 1.000 kroner for dyr Grana har snakket med før, og 1.100 kroner for nye dyr. Seansen kan enten foregå ved oppmøte eller over telefon, etter at hun har fått bilde av dyret på epost.

- Er det like lett å kommunisere med en skilpadde som med en hest?

- Ja, det er ingen forskjell. Det jeg gjør er å snakke med dyrets sjel, forklarer Grana.

Hun har tidligere uttalt til Kapital at dyr kommuniserer med henne ved hjelp av telepati, og at hun kan ta kontakt med hvilket som helst dyr i verden. Dyretolkene bruker nemlig kroppen sin som verktøy, som en slags antenne eller mottager, og kan angivelig fange opp signalene fra dyr hvis de befinner seg i en tilstand der de har indre ro.

Grana driver også en dyretolkskole, der man kan lære å kommunisere med dyr, og en sjamanskole, der man lærer å kommunisere med både dyr, planter og trær. De som er nysgjerrige på sine tidligere liv, kan dessuten arbeide med såkalt regresjon. Videre driver hun med healing og mediumskap, og kan angivelig snakke med sjelene til døde – både mennesker og dyr. Hun kan sågar arbeide som klarsynt i savnet-saker og/eller kriminalsaker i samarbeid med politiet, ifølge hjemmesiden hennes.

- Har du hatt saker der du har samarbeidet med politiet?

- Jeg har hatt saker der jeg har vært i dialog med politiet, men slike saker er taushetsbelagte. Noen tror at healing er én ting, mens dyrekommunikasjon er en annen ting, og mediumskap en tredje. Men for meg dreier healing seg om å gjøre hel, forteller Grana til Kapital.