Næringsliv

Kan bli ny runde med utviklingstillatelser

Per Sandberg Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Per Sandberg Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
22. november 2017 - 10.40

Fiskeriminister Per Sandberg utelukker ikke at ordningen med utviklingstillatelser videreføres, men da med en mer spisset profil, skriver Intrafish onsdag, ifølge TDN Finans. Men først skal gjeldende ordning vurderes.

Utviklingstillatelser er en prøveordning, med to års søknadsperiode. Søknadsfristen utløp fredag, og opptellingen viser 104 søknader om totalt 898 tillatelser.

- Nå skal vi ha en kort vurdering, og en lengre vurdering. Det er ikke sagt at det er satt strek for utviklingstillatelser. Vi skal nå vurdere veien videre, sa Sandberg under «Norsk offshore havbruksdag»-konferansen onsdag i regi av Norsk Stålforbund.

- Det kan være at regjeringen kommer tilbake med en mer spisset utviklingstillatelse mot mer av det vi ønsker mer av. For eksempel spisset mot lukkede anlegg, eller spisset mot mer bruk av reelt åpent hav. Det må vi komme tilbake til, sa han.