Næringsliv

Kjempediamant funnet i Sierra Leone

Gruvearbeidere i Sierra Leone har gravd fram en av de største diamantene som noensinne er funnet. Edelstenen var på hele 476 karat.

Diamantgruve i Botswana Foto: AP Photo/Themba Hadebe

Diamantgruve i Botswana Foto: AP Photo/Themba Hadebe

Artikkel av: NTB
12. november 2017 - 07.24

Diamanten, som antas å være den verdens 29. største noensinne, ble funnet i Kono øst i landet, opplyser myndighetene lørdag. Regionen er kjent for sine diamantforekomster, og det er bare noen måneder siden en enda mer verdifull diamant ble funnet der. Sjefen for landets mineralforvaltning sier det siste funnet er en veldig klar indikasjon på potensialet i området.

Meya Mining, selskapet som fant gigantdiamanten, har allerede fått eksporttillatelse for edelstenen. Den skal selges på en internasjonal auksjon, men det er uklart hvor verdifull den faktisk er.

Sist måned ble det klart at Sierra Leone planlegger å selge en diamant på 709 karat i New York i desember. Landet jobber med å distansere seg fra fortidens såkalte bloddiamanter. Disse ble smuglet ut av landet og bidro til å finansiere borgerkrigen i landet. De ble ofte gravd fram av arbeidere som jobbet under slavelignende forhold, kontrollert av væpnede opprørere.

(©NTB)