An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Passasjervekst for NSB så langt i år

Tall fra årets første åtte måneder viser at over 40 millioner reiser er gjort med NSB. 

NSBs Flirt-tog. Foto: Scanpix

NSBs Flirt-tog. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
8. november 2017 - 13.35

Det er en økning på 1,7 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Vi er svært glade for at så mange velger toget og kommer tilbake til NSB år etter år, sier Arne Fosen, Konserndirektør for NSB Persontog, i en pressemelding.

Tallene fra januar og ut august viser at 41.465.992 reiser er gjort i perioden. Det er ikke inkludert tall fra Gjøvikbanen.

Flest reisende er det med lokaltog i Oslo-området. I tillegg til en vekst på 1,4 prosent, kan NSB vise til over 23 millioner reisende på lokaltogene i området i årets åtte første måneder.

Størst vekst er det på regiontogene mellom Drammen og Lillehammer. Der reiste 19,9 prosent flere i 2017, enn året før. Der har 3.532.160 reisende tatt turen så langt i år.

Selskapet registrerer også færre reiser på enkelte strekninger, sammenlignet med samme tid i fjor. På NSBs regiontog mellom Oslo og Trondheim var det 0,5 prosent færre kunder enn i 2016, mens det på strekningen mellom Oslo og Bergen var 5,3 prosent færre.