Næringsliv

Christen Sveaas gir bort kunstverk verdt 150 mill.

Artikkel av: Øystein Byberg
22. desember 2017 - 15.52

Christen Sveaas har gitt bort ti skulpturer og installasjoner som befinner seg i skulpturparken ved Kistefos-museet til museet.  Skulpturene, som skal være verdt 150 millioner kroner, har ifølge DN vært en del av Sveaas' private kunstsamling.

– Jeg skulle gjort det tidligere, men det kokte litt bort i kålen. Mange av skulpturene er stedsspesifikke og er skapt til Kistefos-Museet, så det er helt naturlig at jeg gir dem bort, sier Sveaas til avisen.

– Kistefos-Museet er viktig for meg fordi min farfar stiftet treforedlingsbedriften sin der, som ble drevet i rundt 70 år frem til 1955, og er i dag det eneste gjenværende originale tresliperi her i landet. Skulpturparken bidrar til at flere også trekker til Museet og får med seg fabrikken som står der, forteller Sveaas til DN.