Næringsliv

Er Per-Mathias Høgmo et trekkplaster?

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
4. desember 2017 - 08.09

Fredrikstad satser på at Per-Mathias Høgmos navn og CV vil gjøre klubben attraktiv for nye spillere. Det samme håper hovedpersonen selv.

[if !supportLists]Fredag ble den tidligere landslagssjefen presentert som ny trener for 2.-divisjonsklubben. Høgmo gleder seg til å være med å bygge klubbkultur i FFK, der visjonen er å få de hvite og røde tilbake til toppen av norsk fotball.

Fredrikstad rykket ned fra 1. divisjon denne sesongen. Dermed venter en ny økonomisk hverdag for laget fra plankebyen. Budsjettet ventes å bli redusert betraktelig, trolig fra 28,5 millioner kroner i år til 16-17 millioner i 2018, ifølge sportssjef og daglig leder Joacim Heier.

Likevel må klubben ha inn nye spillere. Der kan Høgmos bakgrunn spille en sentral rolle.

– Må hente spillere

– Vi skal ha spillere inn, ja. Vi har ikke en komplett stall, så vi er nødt til å fullføre den. Vi både håper og tror at Per-Mathias vil være et trekkplaster i så måte. Han er en trener mange vil spille under. Så får tiden vise (hvem som kommer inn), sier FFK-styreleder Jostein Lunde til NTB.

Joacim Heier antyder at den tidligere landslagssjefen også kan bli et trekkplaster på andre fronter. Høgmo-ansettelsen kan trolig påvirke sponsorarbeidet inn mot neste sesong.

– Vi blir jo veldig glad hvis næringslivet har lyst til å være med på oppbyggingen av FFK igjen. Den jobben starter nå. Men vi kommer til å forholde oss til det inntektsnivået som er realistisk, og vi vil bruke (penger) deretter. Får vi muligheten til å tjene mer, så kommer vi kanskje til å bruke mer også, sier sportssjefen til NTB.

Høgmo legger ikke skjul på at han håper å lokke kvalitetsspillere til plankebyen.