Næringsliv

Forventer uendret styringsente til 2019

DNB Markets tror ikke det blir renteheving før i 2019. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
6. desember 2017 - 10.46

DNB Markets venter at Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,50 prosent frem til september 2019.

Det skriver DNB i sin siste rapport, «Økonomiske utsikter».

Høyere oljepris og betydelig svakere krone enn ventet trekker oppover, i tillegg til høyere kapasitetsutnyttelse og lavere pengemarkedspåslag. Men likevel mener DNB at oppsvinget i norsk økonomi har mistet fart.

- Vi tror likevel ikke første renteheving kommer før i september 2019. Vi er nemlig ikke fullt så optimistiske som Norges Bank til lønnsvekst og inflasjon fremover. Trolig vil Norges Bank dessuten være varsomme med å signalisere renteøkninger før ECB, av frykt for en betydelig styrking av kronen, skriver DNB Markets i en oppdatering.